اما در این میان یکی ازنیازهای همه افراد استفاده از  دستگاهی است که بتواند اینترنت را در تمام مکان هایی که آن ها میروند فراهم نماید.

به بیان دیگر مودمی مورد نیاز برخی از افراد است که قابل حمل بوده و در سفر ، محل کار ، منزل ، تفرجگاه و بسیاری از مکان های دیگر قابل استفاده باشد.

مودم های 4G سیم کارتی یک از مودم هایی است که در دهه اخیر رواج یافته است، این مودم ها با پشتیبانی از یک سیم کارت می تواند سروی اینترنت را برای کاربران فراهم نماید. نکته قابل تامل این است که این مودم ها با پیشرفت تکنولوژی و ارتقا نسل خود را ارتقا دادند، به طورمثال ده سال پیش که اپراتورها نسل دو را سرویس دهی می کردند ، اپرانورهایی نظیر   ایرانسل  مودم های  WIMAX خود را روانه بازار کردند و در سال های اخیر مودم های 4G به بازار عرضه شده است.

مروری بر نسل های موبایل و مودم های 4G سیم کارتی

در نسل اول سیستم های مبتنی بر موبایل یا شبکه های سلولی ،  اینترنت وجود نداشت ولی در نسل 2.5 به تدریج قابلیت استفاده از اینرتنت برای موبایل ها یا مودم های سیم کارت خور توسعه یافت. در نسل 2.5 که به آن GPRS (General Packet Radio Service) گفته می شود، داده ها به صورت بسته (Packet) ارسال می گشت. با استفاده از GPRS، قابلیت ارسال پیام تصویری (MMS) و خدمات اینترنت، به شبکه های سلولی اضافه شد. این دو قابلیت باعث به وجود آمدن نسل جدید به نام 2.5  شد. سرعت اولیه در GPRS بسیار پایین بوده است. سرعت آن به مرور زمان افزایش یافته و امروزه سرعت در حالت دانلود به 171کیلوبیت برثانیه می رسد البته این عدد در عصر نوین یک عدد بسیار کوچک محسوب می شود. نسل بعد از 2.5 نسل 2.75 بود که توسط همان مودم سیم کارت خور نسل دو پشتیبانی می شد، این نسل در گذشته توسط ایرانسل و مبین نت در ایران رواج یافت.  به بیان دیگر قبل از ورود به نسل سوم تلفن همراه، فناوری دیگری به نام EDGE (Enhanced Data GSM Evolution) یا EGPRS (Enhanced GPRS) در سال 1379 در دنیا  به وجود آمد که به دلیل نزدیکی به نسل سوم، به صورت غیر رسمی، 2.75G نام گذاری شده است البته این نسل و این مودم های 4G سیم کارتی در سال 1380 در ایران عرضه شد. هدف از به وجود آمدن این نسل بالابردن نرخ تراکنش داده بود. یکی از مزیت های EDGE این است که همانند GPRS نیاز به ایستگاه پایه (آنتن مرکزی) جداگانه نداشته و با همان آنتن های شبکه های نسل دوم نیز سازگار  است. این فناوری در گوشی تلفن همراه به اختصاری E نشان داده می شود. در این فناوری می توان به سرعت 236.8 کیلوبیت برثانیه دست یافت. که البته این عدد نیز در کاربردهای امروز ناچیز است.

با گذر زمان و افزایش سطح انتظارات و نیازهایی همچون ارسال و دریافت فایل های چندرسانه ای حجیم، استفاده از ویدئو کنفرانس، نیاز به دریافت اطلاعات با سرعت بسیار بالا، باعث به وجود آمدن نسل سوم تلفن همراه شد که در مودم 4G سیم کارتی نیز استفاده می شود. در نسل سوم تلفن همراه، سرعت دریافت تا 42 مگابیت برثانیه قابل دسترسی است. امنیت در این نسل بالاتر رفته است.  

با گذر زمان و افزایش سطح انتظارات برای بهره برداری از اینترنت، نسل های نزدیک نسل چهار نیز توسعه یافت. در نسل سوم تلفن همراه، فناوری های مختلفی در کشورهای متفاوت به وجود آمد. که  3G از همه مشهور تر بود، در نسل سوم تلفن همراه، سرعت دریافت تا 42 مگابیت برثانیه قابل دسترسی است.  بسیاری از مودم های سیم کارت خور تا 4 سال پیش از این فناوری بهره می بردند.  

در نسل چهارم تلفن همراه، هدف افزایش ظرفیت، سرعت، کیفیت سرویس و مناطق تحت پوشش و همچنین کاهش هزینه است. یکی از استانداردهای ارائه شده برای 4G، استاندارد LTE (Long Term Evolution) است . هدف نسل چهار یا  4G رسیدن به سرعت 100 مگابیت برثانیه در حال حرکت و 1 گیگابیت برثانیه در حالت سکون است که در مقایسه با نسل قبلی این نرخ تبادل اطلاعات، تفاوت چشمگیری محسوب می شود. البته در این نسل امکان بهره برداری از VoIP یا تلفن در بستر اینترنت وجود دارد که بسیاری از مودم های سیم کارت خور دارای سوکت و پشتیبان از این قابلیت هستند.

مودم سیم کارت خور چگونه پیکر بندی می شود؟ آنتن دهی چگونه است؟

مودم های سیم کارت خودر پیکر بندی سادگی دارند و به راحتی سرویس اینترنت را فراهم می کنند فقط کافی است که سیم کارت را درون خشاب مودم قرار دهید تا بتوانید از سرویس اینترنت استفاده کنید . اما ذکر یک مطلب ضوری است، کیفیت و پایداری مودم های سیم کارت خور در گروه آنتن دهی اپراتور در منطقه مورد نظر است. اگر یک منطقه آنتن دهی ضعیف داشته باشد بالطبع سرعت ارائه خدمات به طور چشم گیری پایین خواهد آمد.

جهت بررسی و خرید مودم های سیم کارتی یوتل ، کلیک کنید

تفاوت بین سیم‌ کارت تلفن  و سیم ‌کارت دیتا چیست؟

یک سیم‌کارت موبایل  به کاربران اجازه می‌دهد تا تماس‌های تلفنی را  انجام دهندو یا قادر به ارسال پیامک می باشد  و از طریق همین سیم کارت  به اینترنت متصل می شود، در حالی که یک سیم‌کارت دیتا فقط قادر به ارائه سرویس دیتا است و شما نمی توانید از سرویس های دیگر آن اپراتور استفاده نمایید .

یک سیم‌کارت دیتا  یک اتصال اینترنتی را بر روی یک دستگاه سازگار با سیم‌کارت دیتا  از قبیل تبلت ها، تلفن‌های هوشمند، iPads و غیره را  فراهم می‌کند. البته این کار زمانی صورت می پذرد دسترسی به وای فای سایر سرویس ها میسر نباشد، چرا که هزینه سرویس های داده بر مبنای شبکه های مخابراتی موبایلی به مراتب از  سرویس اینترنت شبکه های دیگر بالاتر است.

شاید سوالی در ذهن شما نقش گرفته باشد ، که آیا می‌توان از  سیم کارت دیتا  برای گوشی یا موبایل سیم کارت خور  استفاده کرد؟ پاسخ بله است.   دو دلیل اصلی برای این کار  وجود دارد اول آنکه صرفا شما خواهان استفاده از سرویس دیتا هستید و سایر سرویس ها برای شما کارامد نیست و دوم اینکه سیم کارتی نیاز دارید تا در مودم قرار بدهید و یا به کارمندان خود بدهید و نگران سو استفاده بقیه افراد در راستای استفاده از سایر سیستم ها نباشید.

اگر بخواهیم کمی عمیق تر در این باره بحث نماییم ، می توان در مورد نسل چهار کمی صحبت کرد. فناوری TD-LTE جزو نسل چهارم شبکه‌های موبایل یا4G  است. به طور کلی هر دو فناوری  4G LTE و TD-LTE جزو یک خانواده هستند و تفاوت آن‌ها در استفاده از باندهای فرکانسی در شبکه رادیویی تعریف شده روی LTE است. سیم‌کارت‌های معمولی و گوشی‌های تلفن همراه از باندهای ۱ تا ۳۱ شبکه‌های LTE پشتیبانی می‌کنند که به طور مشخص برای ارتباطات FDD اختصاص داده شده است. برای ارتباطات TD-LTE باندهای ۳۳ و ۳۴ تا ۵۳ اختصاص یافته است که البته بیشتر سرویس‌های روی باندهای ۳۴ و ۴۲ هستند. باند ۳۴ برای فرکانس ۲۱۰۰ مگاهرتز و باند ۴۲ برای فرکانس ۳۵۰۰ مگاهرتز است.

برخی از اپراتور ها سرویس‌های اینترنت TD-LTE خود  را روی سیم کارت برای موبایل یا مودم های سیم کارت خور  را روی باید ۴۲ و  ۴۳ تنظیم کرده اند که این مباند  همان فرکانس ۳۵۰۰ و ۳۷۰۰ مگاهرتز است. بنابراین، بالطبع وقتی سیم‌کارت TD-LTE یک اپراتور  را روی مودم سیم کارت خود می‌اندازید؛ چون از باند رادیویی ۴۲ پشتیبانی نمی‌کند؛ قادر به استفاده از سرویسها صوتی و یا پیامکی نخواهید بود.

جهت بررسی و خرید مودم های سیم کارتی یوتل ، کلیک کنید

202243_655.jpg

آیا می توان سیم کارت هر اپراتور را در مودم سیم کارت خور استفاده نمود؟

با توجه به انواع تکنولوژی سرویس های اینترنت TD و FD که بترتیب از سیم کارت های دیتا و سیم کارت های با قابلیت مکالمه و پیامک استفاده می کنند انواع مودم های 4G سیم کارتی نیز به مودم های TD یا FD و همچنین لاک و آنلاک تقسیم بندی می شوند.

مودم های 4G سیم کارتی که با سیم کارت های دیتا سازگاری دارند TD-LTE و مودم های 4G سیم کارتی که با انواع دائمی و اعتباری سیم کارت های مکالمه ای سازگاری دارند FD-LTE یا 4G-LTE می نامند.

همچنین در دسته بندی دیگر اپراتور های مختلف می توانند با ایجاد تغییرات نرم افزاری مودم های 4G سیم کارتی را بروی شبکه ارتباطی آن های خود قفل کنند بطوریکه فقط به سیم کارت های خودشان سرویس دهی داشته باشند.( مودم های لاک)

در طرف دیگر مودم های 4G سیم کارتی که قابلیت سازگاری و اتصال به شبکه انواع اپراتور ها را دارند ، آنلاک می نامند.