پشتیبانی از پروتکل‌های مهم مخابراتی و شبکه از ویژگی‌های اصلی این مودم است که در این مقاله به شرح هر یک از این پارامترها می‌پردازیم. مهم‌ترین ویژگی این مودم ارائه خدمات گارانتی توسط شرکت افزاره است که در صورت بروز ایراد روی مودم، مودم نو تحویل مشتری خواهد شد.

1.2  - محیط کاربر پسند
تنظیمات این مودم که به کمک مرورگر امکان‌پذیر می‌گردد کاربری شما را ساده می‌نماید و شما به سهولت می‌توانید بخش‌های مختلف مودم را مدیریت و تنظیم نمایید. صفحه کنسول این مودم به گونه‌ای است که کاربران با کم‌ترین دانش رایانه‌ای می‌توانند تنظیمات اولیه را انجام دهند.

1.3  - شکل ظاهری
این مودم دارای چهار پورت شبکه است و شما به کمک این مودم می‌توانید چهار رایانه را در منزل یا محل کار خود با کابل شبکه به هم متصل نمایید. این کار به‌آسانی صورت می‌پذیرد چراکه مودم دارای پروتکل DHCP است و آدرس‌دهی به کامپیوترها خودکار انجام می‌شود.  آدرس‌دهی دستی نیز توسط مودم امکان‌پذیر است.

علاوه بر شبکه شدن رایانه‌ها توسط پورت‌های شبکه، می‌توانید از شبکه بی‌سیم استفاده نمایید. روی این مودم آنتنی قرار داده‌شده است تا در محدوده کاری شما بتواند  شبکه و اینترنت بدون سیم را فراهم سازد. تغذیه این مودم به کمک آداپتور ۱۲ ولت مستقیم صورت می‌پذیرد، آداپتور انتخاب‌شده برای این مودم به‌گونه‌ای است که در  اکثر فروشگاه‌های لوازم الکترونیکی می‌توانید مشابه آن را پیدا کنید و در صورت وجود مشکل روی آداپتور بعد از اتمام گارانتی دچار مشکل نخواهید شد،  به این نکته دقت نمایید که برخی از  مودم‌ها به‌گونه‌ای طراحی شده‌اند که تغذیه آن‌ها پورت‌های خاصی دارد و گاهی هنگامی‌که آداپتور خراب می‌شود نمی‌توانید نمونه‌ای از آن را  در فروشگاه‌های معمولی پیدا کنید.

1.4  - پیکر بندی  WAN
برای پیکربندی  WAN  در این مودم مانند سایر مودم های  ADSL نیاز است که  VPI و  VCI  مشخص شود و  در این مودم در گام بعدی شما نیاز است که نوع کانال ارتباطی  نظیر  Brdge  یا IPoE  یا  PPPoE یا  PPPOA را روی آن مشخص نمایید. اگر آی‌پی استاتیک خریداری کرده اید در این بخش به راحتی قابل تعریف است .

1.5  - شبکه بی سیم و باندهای فرکانسی
این مودم از استانداردهای IEEE802.11 b/g/n استفاده می‌نماید. این استانداردها توسط سازمان  ieee برای شبکه‌های بی‌سیم تدوین‌شده است. در سال ۱۹۹۷، انستیتوی IEEE اولین استاندارد شبکهٔ محلی بی‌سیم (WLAN) را تألیف و تهیه نمود. آنان نام این استاندارد را 802.11 گذاشتند. با گذر زمان روش‌هایی برای بهبود ارائه شبکه‌های بی‌سیم برای دستگاههایی با سرعت بالاتر و متحرک ارائه شد که مکمل‌هایی نظیر /b یا /g یا  /nارائه گردید. هر یک از این روش‌ها علاوه بر سرعت بالاتر کیفیت بهتری نیز دارند. 

در مخابرات مفهومی به نام مقدار سیگنال به نویز یا  SNR وجود دارد. پیشرفت فناوری بی سیم و ارائه راهکارهای /b یا /g یا  /n سبب شد که کیفیت سیگنال  نیز بهبود یابد. مودم A154 از کلیه این استاندارد و ضمایم آن تبعیت می نماید و می تواند پوشش خوبی را برای آنتن دهی فراهم آورد.

این مودم در زمان استفاده از 802.11b  زوی هر کانال توانایی ارسال 1، 2، 5.5 یا یازده مگابیت بر ثانیه را دارد. نرخ ارسال داده‌ها برای 802.11g به 6، 9، 12، 18، 24، 36، 48، 54 مگابیت بر ثانیه می‌رسید. همچنین در انتقال بی سیم HT20 و  HT40  نیز امکان‌پذیر است.

1.6  - امنیت ارسال داده
این مودم توانایی پشتیبانی از پروتکل های امنیتی 802.1X و WPA و WPA2 را دارد. شما هنگامی که از  WPA2 استفاده می نمایید می توانید از  TKIP یا  AES یا ادغام هر دو روش استفاده نمایید و بنا به نیاز امنیتی هر دو روش در این مودم پیاده سازی شده است. این الگوریتم ها ارسال و دریافت داده را از سمت رایانه به مودم رمز می نمایند و اگر کسی بخواهد شنود روی داده های شما داشته باشد ، رمز شکنی آن نشدنی  است

همچنین شما می توانید از  WEP در دو حالت 64 بیتی و 128 بیتی استفاده نمایید. برای تنظیمات امنیتی به شما توصیه می کنیم که مقالات وب سایت ما را دنبال نمایید تا با آشنایی با این الگوریتم ها بهره وری  شما مضاعف گردد.

1.7  - کنترل دسترسی به شبکه ی بی سیم
یکی دیگر از روش‌های امن سازی مودم فیلتر کردن آدرس دستگاه‌های متصل به شبکه بی سیم است. شما برای این کار دو راهکار را پیش رو دارید، اولین راهکار تعریف مک آدرس‌های خود و اعضای خانواده برای مودم است، بدین‌صورت دیگر دستگاه‌ها با وجودی که رمز شما را بدانند نمی‌توانند به مودم وصل شوند و راهکار دوم این است که برخی از آدرس‌ها را فیلتر نمایید و اداره خدمات برای سایرین که رمز عبور را می‌دانند مجاز باشد. این روش هنگامی کارا خواهد بود که شما برخی از دستگاه‌های متصل به شبکه که به‌صورت غیرمجاز به شبکه وصل شده‌اند را شناسایی کرده و ارائه سرویس به این دستگاه‌ها را محدود می‌سازید.

یکی از تهدیدهای متداول که در بستر سایبر وجود دارد، حمله منع سرویس  DoS است، این حمله می‌تواند توسط لایه‌های مختلف  TCP/IP امکان‌پذیر شود، به‌طور عموم این حمله توسط پروتکل‌هایی نظیر  ICMP یا  UDP یا ... صورت می‌پذیرد، توسط یکی از منوهای این منو شما می‌توانید از آن حملات محافظت کرده و شبکه خود را ایمن‌سازید.

1.8  - مدیریت نرم افزارها و آدرس وب سایت ها
در صورتی که در سازمان شما سیاست‌های کلی برای وبگردی اعمال‌شده است و یا در خانواده می‌خواهید برای فرزندان و اعضای خانواده برخی از آدرس وب سایت‌ها و یا کاربری برخی از نرم‌افزارها نظیر یاهو مسنجر را محدودسازید، این مودم این قابلیت را دارد با تغییرات اندکی به نیازهای خود دست پیدا کنید. پیکربندی و تنظیمات مربوط  به این موارد بسیار ساده است و شما نیازی به دانش وافر و پیچیده برای این کار نخواهید داشت.

1.9  - تقویت کنندگی مودم های  دیگر
یکی از کاربری‌های این مودم این است که می‌توانند تقویت‌کننده سایر مودم‌های بی‌سیم دیگر باشد، به کمک این مودم شما می‌توانید این مودم را به مودم‌های بی‌سیم دیگر متصل نمایید، و سیگنال بی سیم را تقویت کنید. به‌بیان‌دیگر اگر در یک محیط مودم وایرلسی نصب کرده‌اید. آنتن دهی آن در اتاق‌ها و بخش‌های دیگر منزل و یا محل کار مناسب نیست، با تهیه یک مودم دیگر می‌توانید این  دو مودم را به هم متصل نموده و سبب ارتقای آنتن دهی آن شوید.

1.10  - تعریف شبکه های مجازی بی‌سیم
یکی از کاربری های این مودم این است که می‌تواند به صورت مجازی چند شبکه و نام مختلف را برای این مودم تعریف کنید و برای هرکدام از آن‌ها یک رمز مستقل را تعریف نمایید. به عبارت دیگر اگر نخواهید رمز اصلی را با مهمانان خود در اشتراک بگذارید می‌توانید یک شبکه مجازی را تعریف نموده و یک رمز برای آن مشخص کنید و پس از بدرقه مهمانان این شبکه مجازی را پاک کنید.

1.11  - پشتیبانی از تول زنی و تل نت
از دیگر قابلیت‌های این مودم پشتیبانی از تونل زنی است که برای ارتباط بین شبکه‌های اینترانت مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین به کمک قابلیت تل نت شما قادر خواهید بود که  از بیرون به شبکه درونی سازمان دسترسی را ایجاد نمایید و بتوانید تنظیمات مودم خود را از بیرون به کمک آدرس اصلی اینترنت کنترل کنید.

1.12  - PORT MAPPING
قابلیت نگاشت پورت‌ها برای کاربران شبکه بسیار زیاد است. یکی از کاربردهای  مهم این بخش انتقال تصویر است، درصورتی‌که شما در شبکه خود دوربین مداربسته تحت شبکه و. یا دی وی آر داشته باشید به‌راحتی قادر خواهید بود که از بیرون به دوربین‌ها یا دی وی آر دسترسی پیدا کنید. این مودم برای تنظیمات نگاشت پورت بسیار کاربر پسند است و این بدان مفهوم است که شما با چند کلیک و دانشی اندک توانایی انتقال تصویر را خواهید داشت.

1.13  - قابلیت  WPS
یکی از روش‌های امن سازی مودم بهره‌گیری از  WPS  است که هم به صورت نرم‌افزاری و هم به صورت سخت‌افزاری قابل پیکربندی است اما با توجه به ضعف الگوریتم  WPS به شما توصیه می‌کنیم که این بخش را در مودم‌های خود غیرفعال کنید. 

1.14  - قابلیت کیفیت دسترسی
در این مودم شما می‌توانید   کیفیت دسترسی را بر اساس مک آدرس مبدأ و مقصد و آدرس شبکه مبدأ و مقصد کنترل کنید و اولویت این بسته‌ها را مشخص نمایید. این کار به شما کمک می‌کند که برای کاربری‌های نظیر دانلود و یا دیدن فیلم اولویت پایین‌تری را به نسبت ارسال و دریافت ایمیل تعریف نمایید.

همچنین می‌توانید پورت‌های شبکه را به نسبت پورت‌های بی‌سیم اولویت دهید. از قابلیت‌های دیگر این مودم برای کیفیت دسترسی کنترل و اولویت‌بندی شبکه‌های مجازی بی‌سیم است.

1.15  - الگوریتم های مسیریابی
در این مودم برای مسیریابی می توانید از روش‌های  RIP و یا  IPV6 و یا مسیریابی ایستا استفاده نمایید. در مسیر یابی ایستا شما می توانید آدرس مسیر یاب بعدی را مشخص کرده و در شبکه خود ترافیک را مدیریت کنید. فعال سازی  RIP نیاز به دانش شبکه خاص خود را دارد.

1.16  - مدیریت و تنظیمات مودم
شرکت مخابراتی ارگ جدید برای به‌روز رسانی مودم‌های خود همواره فرم ویرهایی را عرضه می کند و این فرم ویرها با توجه به تهدیدهای سایبری و آسیب‌پذیری مودم‌ها همواره زیر نظر گروه تحقیق و توسعه شرکت مخابرات ارگ می‌باشد. باید به این نکته دقت نمود شرکت‌های مطرح همواره برای به روز رسانی فرم ویر پیشگام هستند.

از قابلیت‌های دیگر مودم برای مدیریت و پیکربندی ریست کردن  نرم‌افزاری مودم است، اگر تنظیمات مودم به‌هم‌ریخته است شما می‌توانید مودم را ریست نمایید. البته از قابلیت‌های مهم دیگر پشتیبان گیری  تنظیمات است. به شما توصیه می‌شود که پس از تنظیمات مودم اقدام به تهیه نسخه پشتیبان نمایید تا در صورت نیاز بتوانید این تنظیمات را پس از ریست کردن مودم روی آن باز گردانید..

برای همزمان سازی شبکه خود می‌توانید برای مودم یک NTP یا سرور زمان را تنظیم کنید تا بقیه ادوات شبکه از آن تبعیت نمایند. از دیگر قابلیت‌های سرور وجود لاگ برای بررسی مشکلات مودم است. تمام تغییرات اعمال‌شده روی مودم و روشن و خاموش شدن یا ریست شدن و بسیاری دیگر از موارد سبب لاگ انداختن روی مودم خواهد شد و شما برای بررسی مشکلات می‌توانید این لاگ ها را مطالعه نمایید و یا لاگ ها را درجایی ذخیره نموده و برای  کارشناسان ارسال کنید. یکی دیگر از گزینه‌های مودم تست بخش‌های مختلف در منوی  diagnostic است.