مزیت ها
نصب آسان و سریع
IP Phone ها این قابلیت را دارند که به محض اتصال به شبکه، کلیه ی تنظیمات موردنیاز را به صورت خودکار از طریق سانترال تحت شبکه یا همان IPPBX دریافت نمایند. این امر باعث صرفه جویی در زمان و کاهش اشتباهات احتمالی در راه اندازی می شود.

عدم نیاز به کابل کشی مجدد
در شرکت ها و سازمان هایی که بنا به نیاز، شبکه داخلی (LAN) وجود دارد، تلفن شبکه را می توان بدون کابل کشی مجدد و با استفاده از همان کابل شبکه ی موجود، بکار گرفت. به همین منظور در تلفن های آی پی، معمولاً دو پورت شبکه تعبیه شده است.

بالاترین کیفیت
تماس های تلفنی در سیستم مخابراتی سنتی (PSTN)، بعضاً به دلیل قدیمی بودن زیرساخت ها و مستهلک شدن سیم های تلفن، با نویز و صداهای آزاردهنده همراه بودند. تلفن های تحت شبکه به واسطه ی اینکه سیگنال را به صورت دیجیتال، ارسال و دریافت می کنند، بالاترین کیفیت صدا (HD) و تصویر را به کاربران ارائه می دهند. ضمناً امکان تنظیم خودکار کیفیت، بر اساس میزان پهنای باند شبکه نیز وجود دارد.

انعطاف در جابجایی
چنانچه کاربری قصد جابجایی اتاق و نود شبکه خود را داشته باشد، قادر خواهد بود آی پی فون خود را برداشته و در هر نقطه ی دیگری از سازمان، آن را به پورت شبکه متصل نماید؛ بدون اینکه شماره ی داخلی اش یا تنظیمات تلفن، تغییری پیدا کند.

امکانات متنوع و کاربردی
امکانات تلفن آنالوگ سنتی نسبت به تلفن ویپ، قابل مقایسه نیستند. تلفن های شبکه ویژگی های نرم افزاری و سخت افزاری شاخصی دارند که در ادامه به برخی از آن ها اشاره خواهد شد.
– دفترچه تلفن، لیست سیاه و گزارش تماس ها
– پاسخگویی چندین شماره ی داخلی با یک تلفن
– کنفرانس صوتی
– انتظار، ارسال و انتقال مکالمه
– نگه داشتن تماس، قطع صدا، پاسخگویی خودکار و تماس مجدد
– نشانگر وضعیت آزاد یا اشغال بودن داخلی های دیگر (BLF)
– ارسال پیام کوتاه، صندوق صوتی و اطلاع دهنده پیام
– مدیریت تنظیمات از طریق پنل تحت وب
– امکان “مزاحم نشوید” یا DND
– انتخاب ملودی و تن صدای زنگ
– بکارگیری برای اینترکام و پیجینگ
– امکان اتصال هدست به جای گوشی (هندست)
و بسیاری قابلیت های دیگر

محدودیت ها
وابستگی به شبکه
تلفن های آی پی، نیاز همیشگی